REAL PRICE
REAL VALUE
REAL SERVICE
About Me
Biking
Hiking
Culture
Interpreter
Groups
Events

... your best tailormade GUIDING
Smiling, punctual, competent and effective
I take care of your good mood and pleasant stay !!! ;-)

У ЦАРСТВОТО НА ТРИБАЛЕТЕ

Състезание по планинско бягане / Trail running

Организатори: MONTBG, ALEXANDEBIKESPRO

СПОНСОРИ: Дирекция ПП „ВРАЧАНСКИ БАЛКАН”, рекламна къща „АРТ ИНЖИНЕРИНГ” – Враца, хан „МАДОНА” (Фалковец/Белоградишко), „ГУШАНСКА БОЗА”

29 май 2016 г. 

Старт/Финал:  Центъра на село Згориград (община Враца), разположено в живописните скали на Врачанския Балкан.

Такса участие: 20 лв. Плащане: на място.

Регистрация и получаване на стартови номера: 08ч00 до 09ч00

Старт:  09ч00

Регистрация онлайн и информация на:www.montbg.com/events

Facebook  У ЦАРСТВОТО НА ТРИБАЛЕТЕ (за най-актуалната информация)

Ел.поща: montbg@abv.bg , тел: +359 898 48 17 55 Иван, +359 878 259 772 Александър

За участниците у капоня сме предвидили: домашно месен ЛЕБ от пълнозърнесто брашно, домашна БАНИЦА, истинска БОЗЪ и домашно козе СИРЕНЬЕ.

Кой може да участва? От любители до професионалисти.

Категории:  Мъже (18+), Жени (18+), Юноши (18-)

Маркировка: червено-бели ленти и ярък червен спрей

Подкрепителни пунктове: ще има вода, плодове, мед и плодове. Единият за къса и дълга дистанция на премката Ушите, с.Очин дол (базата на ПП „Врачанския Балкан”).

ТРАСЕТА

Предимно стръмни и технични пътеки, гористи в ниската част и с открити гледки към Искърското дефиле по билото. На места са с лек обратен наклон по склона. Пътеката преминава и през сипеи с малки подвижни камъни. Еко пътека „Боров камък” с мостчета и стълбички. Земни пътища с предимно твърда настилка.

Трасе 30км, близо 2000м Сумарна положителна денивелация.

ОПИСАНИЕ

Тръгва се малко над центъра на с.Згориград. Минава се по екопътеката „ Боров Камък” по живописен каньон с водопади. В горната й част се продължава по долината на рекичката, минава се през старата мина и се достига до премката Ушите – контролен и подкрепителен пост. Продължава се по билната панорамна част на планината, изкачва се връх Кръстанова могила, минава се по Кобилини стени, излиза се на голяма кръгла поляна. Следва прекрасно спускане към с. Очин дол през всякакви терени. Минава се през селото и в края му се намира контролен и подкрепителен пункт – Туристическа база-лагер на ПП „Врачански Балкан”. Оттам по земен път леко надолу до махала Рекъта. Следва съдържателно изкачване обратно до премката „Ушите”. Продължава се към горната част на мината. Следва кратко спускане по земен път с коловози. По стръмна пътека се стига до финала.

Трасе 13км, 1000м Сумарна положителна денивелация

ОПИСАНИЕ

Тръгва се малко над центъра на с.Згориград. Минава се по екопътеката „ Боров Камък” по живописен каньон с водопади. В горната й част се продължава по долината на рекичката, минава се през старата мина и се достига до премката Ушите – контролен и подкрепителен пост. Изкачва се връх Бук. Спускане до земен път с коловози. По стръмна пътека се стига до финала.